Friday, April 3, 2009

Smart - Novi brend na tržištu Srbije

Smart - Novi brend na tržištu Srbije

Povodom uvođenja novog brenda na tržište i početka Međunarodnog salona automobila, kompanija Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora organizovala je događaj pod sloganom „smart meets Srbia“ i pozvala kolege iz Italije i Grčke zajedno sa novinarima da posete Beograd...



Mediji i predstavnici Mercedes-Benza iz najuspešnijih tržišta na svetu kada je u pitanju brend smart, doputovali su u smart vozilima iz Bolonje i Soluna i susreli se sa kolegama u Beogradu. Italija predstavlja benchmark, a Grčka je zemlja sa najvećim tržišnim rastom ovog brenda.

Mediji su obišli srpsku prestonicu i prisustvovali konferenciji za medije Mercedes-Benza povodom otvaranja 47. Međunarodnog salona automobila u Beogradu, gde su imali prilike da se upoznaju sa novinarima iz Srbije i prenesu svoja iskustva. Od Salona automobila Mercedes-Benz Serbia i Crna Gora počinje prodaju i servisiranje ovog novog benda na našem tržištu. Najnoviji model smart fortwo je u neprestanom razvoju. Prvi smart lansiran je 1998. godine. i ta prva generacija obezbedila mu je kultni status za veoma kratko vreme. Novi smat fortwo postavlja standarde u svojoj klasi u domenu udobnosti, lakoće upravljanja, bezbednosti i očuvanja okoline.

Smart - Novi brend na tržištu Srbije

Jedinstven je u svojo klasi jer ima samo dva sedišta. Dimenzije su mu 2, 69 m dužina i 1,5, širina i visina. Ima najmanju dužinu na svetu i najmanji prečnik zaokreta. Potrošnja goriva iznosi 3,3 litre na 100 km. Auto je sa najmanjom emisijom izduvnih gasova 88 gr po km3. Izuzetno je finkcionalan tako da prava gradska gužva postaje zabava i zadovoljstvo.

Jedinstveno Daimler-ovo vozilo još jednom pokazuje da smanjenje veličine ima dosta veze sa inteligencijom a ništa sa kompromisom. Ne postoji kompromis na komforu i agilnosti, a nikako kompromis kada se priča o bezbednosti i ekologiji jer visoki standardi Mercedes-Benza se takođe odnose i na smart.

Početna cena za model Pure sa benzinskim motorom od 45kw iznosi 9.990 eura.

Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora

No comments: