Monday, February 23, 2009

Audi TT RS - prve oficijalne fotografije

Audi TT RS - prve oficijalne fotografije

Pred sajam automobila u Ženevi, internetom su prostrujale prve oficijalne fotografije modela Audi TT RS, u karoserijskim verzijama kupe i kabriolet. Audi TT RS je najbrži TT model svih vremena, koji postavlja nove standarde u svojoj kategoriji...

Audi TT RS - prve oficijalne fotografije

Fotografije potvrđuju, da će se vrhunski Audi zvati TT RS. Razlike u odnosu na "obične" verzije modela TT su evidentne. Zadnji spojler je podašavajući, i u odnosu na standarde TT modele izgleda sportskije. Potpuno nov je i prednji branik, koji svojim izgledom podseća na onaj na modelu Audi R8 V12 TDI. Iako zvaničnih informacija još uvek nema, izvori tvrde da će pod haubom modela Audi TT RS disati pravo sportsko srce: 2,5-litarski bi-turbo agregat, koji će razvijati 340 konjskih snaga i obrtni moment od 450 Nm. Ubrzanje iz mesta do stotke ostvarivaće za manje od 5 sekundi, dok će maksimalna brzina biti elektronski ograničena na 250 km/h.

Audi TT RS - prve oficijalne fotografije

Audi TT RS biće dostpan u dve karoserijske verzije: kupe i roadster. Obe verzije deliće pogosnki agregat, Quattro sistem pogona na sve točkove, i šestostepeni menjač. Prema dostupnim informacijama, Audi TT RS biće "obuven" u 18-inčne točkove, a pozadi će dominirati atraktivni završeci izduvnog sistema i difuzor vazduha. Enterijer će, takođe, biti ekskluzivan, gde će dominirati kombinacija kvalitetne kože, aluminijuma i alcantare. Audi TT RS u prodaju kreće polovinom tekuće godine.

Audi TT RS - prve oficijalne fotografije

Goran Sarić - Automagazin

No comments: