Thursday, March 5, 2009

Sajam automobila u Ženevi - Audi TT RS

Sajam automobila u Ženevi - Audi TT RS

Na štandu Audija, na sajmu automobila u Ženevi punim sjajem zasijao je najbrži TT svih vremena, Audi TT RS. Njegov petocilindrični turbo agregat zapremine 2,5 litra, sa svojih 340 konjskih snaga, postavlja nove standarde u klasi...


Agregat razvija 340 konjskih snaga i maksimalni obrtni moment od 450 Nm. Audi TT RS teži 1450 kilograma (roadster 1510 kg), a do "stotke" stiže za samo 4,6 sekundi (roadster za 4,7 s). Oba automobila dostižu maksimalnu brzinu od 250 km/h, a uz doplatu se elektronsko ograničenje može pomeriti na 280 km/h. U odnosu na "običnu" verziju, novi model razlikuje se po prednjem braniku, koji nas svojim izgledom podseća na onaj koji smo videli kod modela R8 V12 TDI.

Sajam automobila u Ženevi - Audi TT RS

Kao što smo najavili, Audi TT RS dostupan je u dve karoserijske verzije: coupe i roadster. Obe verzije dele Quattro sistem pogona na sve točkove i šestostepeni menjač. Na zadnjem delu automobila dominiraju atraktivni završeći izduvnog sistema i difuzor za vazduh. U enterijeru dominiraju koža, aluminijum i alcantara. Audi TT RS u prodaju kreće polovinom tekuće godine.

Goran Sarić - Automagazin

No comments: