Wednesday, November 19, 2008

Premijera: 2010 Ford Mustang

Za 2010., Ford je Mustangu podario uglačaniji izgled i pojačan spektar agregata.

INFORMACIJE i fotografije Fordovog restilizovanog Mustanga za 2010 su rano procurile na internet, otkrivajući automobil u celosti pre svog debija ove nedelje na sajmu u Los Anđelesu.
Sa potpuno novim eksterijerom, ažuriranom kabinom i pojačanom postavom motora, osveženi model će se nadmetati sa Dodge Challenger-om i Chevrolet Camarom.

Najveća promena na ovom "mišićavku" je novi enterijer, koji ima više atletski izgled. Čeoni kraj je niži i izgleda širi i jači sa lukovima kod točkova koji se izdižu iznad i spuštaju ispod mišićavog branika. Dinamične karakterne crte koje se pojavljuju iznad hladnjaka hrle nazad u moćniju, skulpturnu haubu.

Antena, koja se pretjodno nalazila na prednjem braniku, je sada mnogo kraća i prebačena na zadnji deo 2010 Mustanga. Celokupan dizajn modela ostavlja utisak, sportskijeg, čišćeg i inteligentnog rešenja kooje je pride i efikasno.

Što se tiče postave agregata, 2010 Mustang će imati V6 motor zapremine 4L od 210ks kao i V8 zapremine 4.6L i snage 315 "konja".Svaki od njih je uparen sa petobrzinskim manualnim ili automatskim menjačem, u zavisnosti od izbora.

Fordovi inženjeri su takođe naštelovali i federe, stabilizujuće branike i šok apsorbere radi boljeg balansa pri vožnji i upravljanju svih modela.

Gume su povećane u prečniku za inč - sedamnaestoinčne su standard na V6 modelu, a one od 18 inča na V8. Pirelli Summer gume od 19 inča su omogućene kao opcija za one koji bi hteli još veće performanse.

Iznutra, model sa ručnim menjačem ima originalnu aluminijumsku dršku menjača kao i prebacivač umotan u kožu.

Instrumentalni panel i centralna konzola su utopljeni u jedan oblik a sedišta i nasloni za ruke imaju lakše materijale sa visoko kvalitetnim vezom. Novi dizajn centralnog rafa ima i najnoviju verziju Ford SYNC-a, sa novim detaljima kao što je 911 Assist i Vehicle Health Report. Vozači mogu da personalizuju ambijent i osveljenje po svom ukusu preko My Color sistema koji ima 125 opcija za različite bojr.

2010 Ford Mustang će se naći u prodaji krajem godine.





No comments: