Saturday, November 8, 2008

VW CC Eco Performance

CC Eco Performance koncept nudi neuobičajenu kombinaciju ekonomičnosti goriva od 33mpg i snage od 311ks.

SLAVLJEN kao automobil koji će doneti koji će još više približiti sedan sa četvora vrata masama, VW CC sedan je več poslužio kao osnova za CC Gold Coast Edition a sada ima i "zelenu snagu" u vidu Eco Performance koncepta.
Koristeći sistem prilagodljivog turbopunjača za opseg snage i ekonomskih setovanja, CC Eco Performance koncept takođe nudi i veliki broj vizuelnih modifikacija.

Prava zvezda na ovom konceptu je APR stage 3 sistem za turbopunjenje sa tri performans nivoa. U Full Power modu, automobil generiše 311ks, dok balansirani GT mod obećava 252ks, a najzelenije setovanje nudi 222ks. Sistem za turbopunjenje je uparen sa TSI motorom zapremine 2 litra.

Kao dodatak turbopunjenom sistemu, APR auspuh od nerđajućeg čelika je takođe stavljen na automobil. Kombinovanje ovog motora i izduvnih modifikacija je iznedrilo poboljšanje od 5mpg na autoputu i 9mpg u gradu u odnosu na standardni 2.0T CC sa automatskim menjačem, što je postiglo približnu cifru od 33mpg na autoputu i 27mpg u gradu. Čak i u Full Power modu, VW tvrdi da je Eco Performance koncept više štedljiv sa benzinom nego standardni CC.

Ostale modifikacije CC Eco Performance koncepta su felne od 20 inča umotane u Yokohama gumu, poboljšane Brembo kočnice sa novim diskovima.

Spoljni izgled dovršavaju eksterni crni hromirani akcenti, redizajniran set prednjih, bočnih i zadnjih aero delova plus aluminijumski spojler. Iznutra, koncept ima klavir-crne akcente visokog sjaja sa mat crnom grafikom, kastomizovanu crnu kožu na Recaro sedištima i još toga.




No comments: