Tuesday, July 29, 2008

Audi R8 WaM


Par konja više nikad nije na odmet ...

Audi R8, kao pravi superautomobil, dovoljno je atraktivan i brz da mu nisu neophodni nikakvi tjunerski zahvati, ali ako živite u ekskluzivnom kraju (negde u Evropi), postoji velika verovatnoća da će komšija kupiti isti takav.

Tada se vlasnici povređenog ponosa obraćaju nekoj od tjunerskih kuća, kako bi svog ljubimca učinili prepoznatljivijim. Proveren i vrlo jednostavan recept predstavlja montiranje većih i atraktivnijih točkova, a firma „WheelsandMore“ je specijalizovana upravo za njih.

Nedavno je iz njenih pogona izašao „sređeni“ Audi R8, blago osnažen i blago našminkan, taman da ne izgubi na eleganciji.

Kao što se na slici vidi, odmah u oči u upadaju sjajne felne od 20 inča, koje možda neće svakome biti po ukusu. One okružuju nove kočione diskove od 15 inča i osmoklipna kočiona klješta sa specijalnim performance pločicama. Sam automobil je spušten za 25 mm ugradnjom tvrđih i kraćih opruga.

Automobil je vizuelno ostao gotovo isti, ali je V8 motor od 4.2 litra dobio još 37 KS, tako da ukupno ima 457 konjskih snaga, pri čemu je naročito interesantan novi izduvni sistem sa ventilom za kontrolu jačine zvuka.

No comments: