Sunday, November 2, 2008

Kia najviše napredovala na području pouzdanosti

- Kia Motors s najvećim poboljšanjem u ovogodišnjoj studiji pouzdanosti
- Optima/Magentis ocenjen(a) kao jedno od ‘Najpouzdanijih porodičnih vozila’
- Više od 1,4 miliona američkih potrošača izrazilo svoje mišljenje

Kia Motors se po ovogodišnjem američkom izveštaju o pouzdanosti (engl. 2008 Consumer Reports ‘Car Reliability Study’) prvi puta vinula među najboljih deset.
Skokom za 12 mesta na 10. mesto u ukupnom poretku, što je inače najveći napredak bilo kojeg proizvođača u ovogodišnjem izveštaju, Kia Motors je opravdala imidž proizvođača, koji puno ulaže u poboljšanja kvaliteta i pouzdanosti svojih vozila. Kia Optima (u Evropi je poznajemo pod imenom Magentis) je u izveštaju ocenjena kao jedno od ‘Najpouzdanijih porodičnih vozila.’
Godišnji izveštaj temelji na ocenama više od 1,4 miliona Amerikanaca, koji ocenjuju pouzdanost, poboljšanja ili šta drugo kod automobilskih proizvođača na američkom tlu. S obzirom na to da se radi o potpuno nezavisnom izveštaju rezultati su od velikog značaja za buduće kupovine vozila.
Godišnji »Izveštaj o pouzdanosti vozila« provodi američka neprofitna organizacija »Consumer Reports«. Rezultati se dobijaju na osnovu proseka ocena za zadnje tri godine, a koje daje više od 1,4 miliona čitalaca. Potrošači izveštavaju o ozbiljnijim kvarovima kod 17 tačaka vozila, koje su se dogodile na njihovom vozilu u zadnjih 12 meseci.

Tom prilikom je Hyoung-Keun Lee, podpredsednik korporacije Kia Motors, rekao: “Radi se o fantastičnom rezultatu naše automobilske marke, ali ono što nas najviše raduje je činjenica da su nas tako ocenili naši kupci za koje se tako trudimo. Svi u Kiji se stvarno trudimo poboljšati kvalitet i pouzdanost naših vozila i raduje nas da se već pokazuju rezultati takvog rada.”

No comments: