Saturday, November 29, 2008

Volkswagen Golf VI TwinDrive

Volkswagen Golf VI TwinDrive

Kompanija Volkswagen ne želi da ostane iza Toyote, Honde, Chevroleta i odlučila je da nastavi razvoj vlatitog hibridnog automobila. Golf VI TwinDrive je nastavak istoimene verzije hibridnog pogona, koji će na tržištu biti predstavljen posle testiranja u realnim uslovima...

Volkswagen Golf VI TwinDrive

Ceo projekat Volkswgena sponzoriše nemačka vlada, a podrazumeva 20 vozila, koja će u svrhu projekta istraživanja efikasnog korišćenja obnovljivih izvora energije, korisiti novu generaciju Volkswagen hybrid plug-in tehnologije, pod nazivom TwinDrive. Testiranje će početi početkom sledeće godine, a u Volkswagenu se nadaju komercijalizaciji do 2010. godine. Zanimljiva je i činjenica da će električna energija potrebna za testiranje dolaziti iz obnovljivih izvora energije, tačnije iz vetrenjača i solarnih ćelija.

Volkswagen Golf VI TwinDrive

Novi Volkswagen Golf TwinDrive razvija kombinovanu snagu od 176 konjskih snaga, i kao kod prethodne verzije, moguće je izabrati jedan od tri ponuđena režima vožnje. Zavisno od trenutne situacije, sistem uvek nudi najoptimalniju kombinaciju električnog i klasičnog motora. Sistem omogućava da benzinski ili dizel motor po potrebi pomaže električnom motoru, a moguć je i način radasa isključivim korišćenjem električnog ili konvencionalnog pogona. Prema oficijalnim informacijama, prosečna potrošnja iznosi 2,5 L/100 km i 8kW struje. Autonomija električnog pogona iznosi 50 kilometara, posle čega se uključuje motor sa unutrašnjim sagorevanjem.

Goran Sarić - Automagazin

No comments: