Sunday, December 14, 2008

Mazda 2 Fit for Fun - Sportski stil za mali hatchback

Mazda 2 Fit for Fun - Sportski stil za mali hatchback

Uspešna Mazda 2 prvi put predstavljena je na prošlogodišnjem sajmu automobila u Ženevi, a ove godine portfolio je dopunjen sa trovratnom verzijom, koja je poslužila kao osnova za zanimljivu verziju sa oznakom Fit for Fun...


Najmanji predstavnik japanske marke na evropskom tržištu može se pohvaliti titulom "World Car of the Year 2008", što je potvrđeno tržišnim potencijalom ovog atraktivnog automobila. Već u petovratnoj verziji Mazda 2 ističe sportski stil, koji se u trovratnoj verziji još više razvio. Mazda je odlučila da na nemačkom tržištu plasira specijalnu seriju sa oznakom Fit for Fun.

Ova limitirana edicija biće u ponudi sa motorom 1.3 MZR snage 86 konjskih snaga pri 6.000 o/min i Obrtni moment od 122 Nm pri 3.500 o/min. U saradnji sa petostepenim manuelnim menjačem, Mazda 2 Fit for Fun razvija maksimalnu brzinu od 172 km/h, a ubrzanje iz mesta do "stotke" realizuje za samo 12,9 sekundi. Prosečna potrošnja goriva iznosi 6,9 litara na 100 pređenih kilometara. Mazda 2 Fit for Fun ima izraženiji sportski stil od "obične" verzije i biće standardno opremljen zatamljenim svetlosnim grupama, novom maskom hladnjaka i bojom karoserije. "Dvojka" Fit for Fun opremljena je i novim pragovima, zadnjim spojlerom i atraktivnim ultralakim felnama. Od ostale standardne opreme treba istaći i DSC, TCS, automatsku kilmatizaciju, bord kompjuter i senzor za kišu. Kupci će moći da biraju crnu ili belu boju karoserije.

Specijalna Mazda 2 biće proizvedena u 400 primeraka, a cena na nemačkom tržištu iznosiće 15.800 Eura.

Goran Sarić - Automagazin

No comments: