Saturday, August 30, 2008

Displeji naredne generacije

Možda ne izgleda kao vitalan proboj, ali ovakva tehnologija može biti od višestruke koristi.

AUDI se udružio sa ekspertima za kompjutersku grafiku, kompanijom Futuremark iz Kalifornije, radi razvijanja nove tehnologija za buduće displej sisteme.
Dve firme su koncipirale elektronski displej koji će biti prikazan po prvi put na ovonedeljnom NVISION događaju namenjenom promociji softvera u San Hozeu.

Dizajn displeja sledeće generacije poseduje potpuno elektronski instrumentalni panel i centralni ekran, sa 3D i 2D izgledom i potpunu kastomizaciju displeja i kontrola. Grafika se pravi u realnom vremenu i može se menjati između standardnog speedo/tacho i navigacijskog sistema ili oba u isto vreme na jednom ekranu.

"Oduševljeni smo što sarađujemo sa Audijem jer je njihova profesionalna ekspertiza na glasu u auto industriji.", rekao je šef dizajna za Futuremark Petri Talala. "Audi je lider na ovom polju sa sofisticiranim sadržajem visokog kvaliteta za buduće infotainment sisteme, tako da to što imamo naše eksperte za grafičke sisteme na ovom poslu je velika čast za Futuremark."

Softver kompanija, koji je primarni razvojni tim koji stoji iza kompleksnog sistema, sada planira da licencira tehnologiju i čak radi na novoj aplikaciji koja će kombinovati sve, uključujući i instrumentalne panele, infotainment i navigacione sisteme, u jedan touchscreen interfejs.

No comments: