Thursday, August 14, 2008

Snovi iz delova




Tradicija se, iz godine u godinu, nastavlja.

GODIŠNJI auto šou u Detroitu, Woodward Dream Cruise, iznedrio je petu specijalnu ediciju PT Dream Cruiser modela.
Ukupno četrnaesto specijalno izdanje PT Cruisera, Dream serija 5, je čisto kozmetički poduhvat na standardnom vozilu, a proizvodnja je ograničena na 1 750 primeraka, striktno za područje SAD.

Esencijalna shema dizajna Dream Cruiser-a se sažima oko premaza farbe belog bisera na koju je dodat krov boje crnog bisera. Hromirani akcenti i oznake zajedno sa izmenjenim hladnjakom i SRT felnama od 17 inča dopunjavaju uobičajen fabrički izgled.

Iznutra, kolor shema crnog bisera se nastavlja i pridružuje joj se pastelna siva boja uz još naglasaka u hromu. Volan je prevučen kožom a pragovi na vratima nose oznaku koja označava poseban status Dream Cruisera. Ostatak odlika na automobilu su iste kao na standardnom PT Cruiseru.

Preko 1.3 miliona PT Cruisera je prodato od njegovog debija 2001., sudeći po Krajsleru, a novi Dream Cruiser ide po ceni od skromnih 22 700 dolara, što će gotovo sigurno osigurati da će model ograničene serije brzo biti razgrabljen od strane kolekcionara. Ipak, sa još 14 ostalih specijalnih edicija, od kojih je četiri prethodilo Dream Cruiseru i sa mnoštvom standardnih automobila na ulicama, PT možda previše širi gornje granice kolektibilnosti.


No comments: