Friday, August 29, 2008

Špijunske fotografije: BMW X3


Audi i Mercedes imaju čega da se plaše - BMW je došao po svoj deo kolača.

NOVE špijunske slike BMW-ovog prototipa X3 indikuju da bi kompanija mogla da pogura proces razvoja automobila radi izjednačavanja sa konkurencijom.
Prethodni izveštaji su nagoveštavali da bi aktuelni X3 mogao da maršira tržištem još nekoliko godina do dolaska potpuno novog modela na kraju decenije. Sada, ipak, sa pojavom novog Audija Q5 i Mercedes Benca GLK, BMW počinje da strahuje za svoj deo tržišta.

Najnovije fotografije prikazuju automobil sa potpuno završenim farovima i zadnjim svetlima, nešto povećanim dimenzijama za dodatni prostor u enterijeru i stajlingom nalik modelu X5. Unošenje X5 sličnosti bi mogao biti proračunati potez kako bi potpomoglo uspeh novog modela podižući ga na slavna ramena svog manjeg i starijeg brata. Kao dodatak revidiranom eksterijeru, biće ponuđen čitav niz gedžeta i karakteristika kako bi se stekla ona vitalna prednost u odnosu na Audija i Mercedesa. Čak je i moguće da će BMW uvesti displej za noćnu vožnju koji se trenutno nalazi u modelu X6. Biksenon svetla sa sposobnošću osvetljavanja iza krivina i nova sedišta sa sistemima za ventilaciju i masažu će takođe biti prisutna na novom modelu.

Motori će ostati uglavnom isti, sa izborom od četiri dizela koji su po snazi u rangu od 177 do 299 ks, a na većini tržišta postojaće i dve benzinske opcije od 231 ks i 306 ks. Novi hibridni model je takođe u igri, a specifikacije za njega će se tek pojaviti.






No comments: