Tuesday, August 5, 2008

Rally Bugarska, Stari Stolici – Ponovo Donchev

Rally Bugarska, Stari Stolici – Ponovo Donchev

Nakon dva dana trkanja i nebrojeno promena na čelu generalnog plasmana, na cilju relija Stari Stolici u Bugarskoj prvi se na rampi pojavio vozač Prista Oil Racing Teama, Krum Donchev. Krumu je ovo druga vezana pobeda u Šampionatu Bugarske čime se situacija, nakon šest održanih relija, u generalnom plasmanu dodatno zakomplikovala.

Rally Bugarska, Stari Stolici – Ponovo Donchev

Takmičenje je najbolje započeo Jasen Popov pobedama na prva tri brzinska ispita. Na žalost Popovu je sreća okrenula leđa već na SS4 kada je nakon izletanja toliko oštetio automobil da nastavak nije bio moguć. Na istom brzincu, Pivovara 2, nakon izletanja Stefana Georgijeva sa Fordom Escortom povređena su dva gledaoca.

Rally Bugarska, Stari Stolici – Ponovo Donchev

Na kraju prvog dana, nakon pet brzinaca na čelu relija je Krum Donchev ali sa prednošću od samo 0.9sec. Za vrat mu diše naravno aktuelni Šampion Dimitar Iliev. Koliko je Iliev bio rešen da popravi loš utisak sa relija Bugarska pokazao je već početak drugog dana kada odmah na startu preuzima vođstvo. Ipak nakon odvožena tri brzinska ispita Donchev se sa svojim moćnim Peugeotom 207 S2000 vraća na čelo i tu ostaje do kraja relija. Razlika na kraju je iznosila samo 3.6 sekundi a po svemu prikazanom ovoga puta je pobedila moćnija tehnika. Treće mesto odlazi Plamenu Staikovu nakon odlične borbe sa Rumenom Dunevim koji je na žalost odustao na poslednjem brzincu relija.

Rally Bugarska, Stari Stolici – Ponovo Donchev

Kompletne rezultate relija Stari Stolici možete pronaći klikom na LINK. Sledeći reli Šampionata Bugarske vozi se krajem avgusta, Reli Sliven, a onda se najbolji bugarski reli vozači sele u Srbiju na terene YU/Serbian Rally-a. U generalnom plasmanu Šampionata Bugarske trenutno vodi Iliev sa 44 boda ispred Popava sa 34 i “zahuktalog” Doncheva sa 31.

Petar Janković - Automagazin

No comments: