Monday, August 25, 2008

F1:MASSA RUTINSKI

Na VN Evrope u Valensiji je ubedljivo pobedio Felipe Massa, i time je Brazilac potvrdio da se trenutno nalazi u izuzetnoj formi. Premijera na novoj uličnoj stazi je prošla uspešno, posebno iz razloga što se radilo o pravoj trci, a ne stvaranju „vozića“, kao što je obično slučaj na uskim ulicama Monte Karla.

Kimi Raikkonen, za razliku od svog klupskog kolege nastavlja sa lošim vožnjama i pehovima, a ovoga puta je uz povređivanje svog mehaničara u boksu kada je prerano krenuo, završio trku zbog kvara na motoru, samo tri kruga nakon incidenta.
Drugoplasirani je bio Lewis Hamilton u McLarenu, što mu je omogućilo da zadrži vodeću poziciju u generalnom plasmanu, dok je treće mesto na podijumu osvojio Robert Kubica u BMW-u. Četvrti je bio Heikki Kovalainen.
Domaćini su mnogo očekivali od Fernanda Alonsa, ali je bivši šampion morao da odustane nakon što ga je u zadnji deo bolida udario Kazuki Nakajima.
Sledeća trka se vozi 7. septembra, a reč je o VN Belgije, na prelepoj stazi Spa-Francorchamps.
U generalnom plasmanu vozača vodi Hamilton sa 70 poena, odmah ispred Masse sa 64. Treći je Raikkonen sa 57, a četvrti Kubica sa 55 poena. U poretku konstruktora je Ferrari na čelu sa 121 poenom ispred McLarena i BMW-a sa 113, odnosno 96 poena.

No comments: