Tuesday, August 26, 2008

Mercedes-Benz Beograd nastavlja Road Show po Srbiji!

Mercedes-Benz Beograd nastavlja Road Show po Srbiji!

Nakon proslave u Aranđelovcu, mesec avgust će biti obeležen brendovima: Mercedes-Benz putnička vozila, Mercedes-Benz transporteri, Mitsubishi Fuso Canter i Chrysler Jeep Dodge putnička vozila, na jednom od najvažnijih sportskih takmičenja u našoj zemlji - 33. Kupa Đerdapa, koji se održava od 28. do 31. avgusta, u Donjem Milanovcu...


Regata Kup Đerdapa je tradicionalna međunarodna manifestacija, koju više od 30 godina organizuje AJK-Beograd na reci Dunav kod Donjeg Milanovca . Regatno polje dužine 7km i širine 2km smešteno je na proširenju reke Dunav između dve Đerdapske klisure.

Kup Đerdapa je deo manifestacija "Dani Dunava", koja je ustanovljena 2004. godine i integralni je deo saradnje svih zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o zaštiti reke Dunav, kojom bi se podigla svest za očuvanje reke kod što većeg broja pojedinaca i apelovalo na racionalnu upotrebu vodenih resursa. Inicijator ove manifestacije je Međunarodna komisija za zaštitu Dunava, sačinjena od najviših predstavnika 13 zemalja podunavskog regiona i Evropske unije. Ideja je da ova proslava preraste u međunarodni festival koji bi ujedinio preko 80 miliona stanovnika zemalja podunavskog basena različitih kultura, načina života i poimanje reke. Regata će se održati 28-31.avgusta 2008. godine na reci Dunav ispred Donjeg Milanovca, a prema preliminarnim prijavama, "Kup Djerdapa" će okupiti preko 100 takmičara, iz više od deset klubova iz Srbije i iz Crne Gore, uz goste iz inostranstva.

Mercedes-Benz Beograd nastavlja Road Show po Srbiji!

Program:

- Otvaranje regate će se obaviti 28.08.2008. u 11 sati na terasi Kapetan Mišinog
Zdanja.

- Upozoravajući signal prve trke planiran je 28.08.2008. u 12 sati. Raspisano je
11 trka, a regata je važeća ako se održi najmanje 3. Sve trke pocinju od 11h.

- U petak 29.08 od 20h organizovana je od strane Jedriličarskog saveza tradicionalna
proslava koja ce okupiti sve učesnike kao i čelne ljude tog grada (predsednik
opštine, gradonačelnik grada).

- U nedelju 31.08 od 16h organizovana je svečana dodela nagrada najboljim
takmicarima, kao i svečani ručak.

Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora PR

No comments: