Thursday, October 9, 2008

EuroNCAP Crash test Audi A4


Popularni Audi A4 se našao na EuroNCAP testu,i može se reći da je opravdao svoju reputaciju




Oprema prisutna kod testiranog Audija A4 je uključila prednje zatezače pojaseva i graničnike opterećenja, vazdušne jastuke za vozača i suvozača, bočne vazdušne jastuke za zaštitu tela i bočne vazdušne jastuke za zaštitu glave. Sedište za osamnaestomesečno dete je G0/1 ISOFIX sa licem prema nazad, a za trogodišnje G0/1 sa licem prema napred.

Frontalni udar
Prilikom frontalnog udara došlo je do zanemarljivog deformisanja putničkog odeljka. Adaptivni vazdušni jastuci i zaštitni pojasevi stvaraju tajming i stepen zategnutosti i prilagođavaju se telesnim gabaritima putnika i oštrini udara. U ovom slučaju, i vozač i suvozač bili su dobro zaštićeni.



Bočni udar
Audi A4 ostvario je maksimalan broj poena pri bočnom udaru i udaru u stub. Za zaštitu odraslih, Audi A4 je dobio maksimalnih 5 zvezdica, uz ostvarena 34 poena.

Zaštita dece
Kada je reč o zaštiti dece, A4 je ostvario takođe maksimalan broj poena, sudeći po rezultatima očitanim sa lutaka pri kompletnom testu. Ne postoji jasno istaknuta etiketa na kojoj stoji upozorenje o opasnosti instaliranja dečjeg sedišta sa licem prema nazad na suvozačkom sedištu, ali je prisustvo ISOFIX veza jasno obeleženo na naslonima zadnjih sedišta. Za zaštitu dece, A4 je dobio 41 poen i četiri, od maksimalnih pet zvezdica.



Novi Audi A4 je na testu bočnog udara i udara u stub osvojio maksimalan broj poena

Zaštita pešaka
Odbojnik je zaradio maksimalan broj poena za zaštitu nogu pešaka, ali prednja ivica haube nije ostvarila niti jedan. Hauba je ocenjena lošom ocenom za zaštitu koju nudi za zaštitu glave odraslih.

Za zaštitu pešaka A4 je dobio dve od maksimalne četiri zvezdice i 14 poena.

Audijev pulen pokazao se u sjajnom svetlu kada je reč o bezbednosti, i nadmašio svoju konkurenciju oličenu u BMW-u serije 3, Mercedes-Benzu C Klase ili Alfa Romeu 159.



1 comment:

Luis said...

woooow, that´s a goood car ;)
crash test videos