Tuesday, October 21, 2008

Mercedes Benz GLK by Brabus

Brabus GLK nije najekstremnija kreacija ove tjunerske kuće u zadnjih nekoliko meseci.

ZA razliku od nekih nedavno objavljenih i predstojećih SEMA koncepata za Mercedes Benz GLK, Brabusova verzija GLK-a koja će se naći u javnoj prodaji je znatno više obuzdana.


Bez bezrazložnih dodataka, sa minimalnim redizajnom spoljašnjosti i samo donekle povećanim točkovima, Brabus GLK se jedva prepoznaje kao Brabus.

Poznati po svojim preteranim radovima na automobilima kao što su C63 AMG ili SLR McLaren Roadster, Brabus je preuzeo mirniji pristup GLK-u, ali to ne znači da je ovaj model nezanimljiv. Povećanje u snazi za 48ks daje GLKu320 CDI verziji više oštrine pre vrhu dok mu sočnih 590Nm obrtnog momenta daju solidne performanse. Sprint od nule do 100 km na čas traje samo 6.9 sekundi a maksimalna brzina je 228km na čas.

GLK350 benzinski V6 dobija Brabusovu B6 opremu koja mu povećava snagu za 15 "konja" za uhupnih 287, dok alternativna nadogradnja na Brabusov četvorolitarski motor povećava snagu na 332ks i obrtni momenat na 410Nm. Većem motoru je potrebno 6.1 sekundi do 100 km na čas i ima maksimalnu brzinu od 250 km na čas.

Potpuna oprema za karoseriju je, naravno, deo paketa sa novim panelima, LED svetlima integrisanim ispod panela za ovetljenje tla, dok novi prorezi za auspuhe daju mesta za četiri izduvne cevi. Krovni spojler takođe ima LED svetla u sebi.

Širok dijapazon felni, od 17 do 21 inča, se dobija uz bilo koju GLK opremu a amortizeri postavljeni 35mm niže od originala nude poboljšane performanse. Iznutra, Brabus GLK dobija potpuno individualizovanu kastomizaciju koja se orijentiše prevashodno na kožne akcente, delove sa Brabusovim logom i novi ergonomično dizajnirani volan. Trimovi u visoko kvalitetnom drvetu i ugljeničnim vlaknima su takođe prisutni, LCD ekran od 7 inča sa integrisanim DVD plejerom je standardna nadogradnja na svim modelima. Moguće je i posebno naručiti dodatnu multimedijalnu opremu za zadniji deo kabine.

No comments: