Sunday, October 5, 2008

Sajam automobila u Parizu - Audi A4 TDI concept e

Sajam automobila u Parizu - Audi A4 TDI concept e

Kompanija Audi u Parizu je predstavila model A4 sa oznakom concept e, koji se trenutno nalazi u razvojnoj fazi. Sofisticirana tehnologija nalazi se pod haubom: TDI agregat snage 120 konjskih snaga i Obrtni moment od 290 Nm. Potrošnja: 3,99 L/100 km...


Iz mesta do "stotke" Audi A4 TDI concept e sprinta za samo 10,7 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 206 km/h. Ovo je omogućeno izmenama na usisnom sistemu, ugradnjom "Stop-Start" sistema, izmenama na termoregulacionom sistemu. Prilikom kočenja, A4 TDI cincept e generiše električnu energiju i puni akumulator, pomažući prilikom ubrzavanja. Šestostepeni menjač dobio je izmenjene prenosne odnose, kućište je izrađeno od aluminijuma, što je smanjilo masu i ubrzalo proces dostizanja radne temperature.

Sajam automobila u Parizu - Audi A4 TDI concept e

Među velike inovacije spadaju i potpuno novi elektromagnetni servo pojačivač, kao i električno aktiviranje zadnjih kočnica. Izmene je pretrpela i aerodinamika, kao i sedamnestoinčne felne sa pneumaticima dimenzija 225/45 sa smanjenim otporom kotrljanja.

Goran Sarić - Automagazin

No comments: