Thursday, October 9, 2008

Formula 1 - Bridgestone predstavio Zelene gume

Formula 1 - Bridgestone predstavio Zelene gume

Na trci za Veliku Nagradu Japana videćemo u akciji zelene gume, koje će simbolički podržati ekološku kampanju FIA-e pod nazivom "Make Cars Green" (učinimo automobile zelenim). Bridgestone pneumatici sa zeleno obojenim kanalima premijerno su prikazani na konferenciji u Tokiju...


Pneumatici su bili montirani na Ferrarijev i McLarenov bolid, a predstavnicima medija obratio se izvršni direktor Bridgestonea, Shoshi Arakawa: "Nadamo se da će predstavljanje guma "Make Cars Green" privući pažnju javnosti na mnoge ekološke inicijative u i oko Formule 1. Očuvanje životne okoline je u središtu posla Bridgestone grupacije i nadamo se da će naša saradnja sa FIA-om pomoći širenju ovog duha širom sveta."

Podsetimo, Formula 1 planira u budućnosti uvesti nekoliko "zelenih tehnologija", kao što je KERS, koji ćemo u akciji videti već sledeće godine. "Veoma sam srećan što mogu pomoći kampanju "Make Cars Green". Po meni, ova kampanja će pomoći upozorenju da treba da vozimo ekološki čistije." - izjavio je Lewis Hamilton, pilot McLarena.

Goran Sarić - Automagazin

No comments: