Wednesday, October 8, 2008

WRC, Tour de Corse 2008 – Novi krug oko Korzike

WRC, Tour de Corse 2008 – Novi krug oko Korzike

Piloti i timovi Šampionata Sveta u reliju nisu imali mogo vremena za pauzu. Reli Katalunja u Španiji je završen prošlog a već ovog vikenda nas očekuju nova uzbuđenja na Tour de Corse Rally-u u Francuskoj. Poznat još i kao reli 10.000 krivina Korzika je poslednji asfaltni reli sezone.

WRC, Tour de Corse 2008 – Novi krug oko Korzike

I opet je izlišno govoriti o favoritima a nakon tri uzastopna „double-a“ Citroena ništa drugo se i ne očekuje od Sebastiena Loeba i Danija Sorda. Francois Duval će ponovo voziti top mašinu iz Forda pa će i ovoga puta biti najverovatnije jedini takmičar koji se može koliko-toliko nositi sa Citroenom na njihovom domaćem terenu. Tour de Corse odlučiće i o tituli u juniorskom šampionatu Sveta a i tu je favorit broj jedan i njegov jedini rival iz kuće Citroen. Sebastien Ogier je propustio priliku da se titulom okiti još u Španiji a konstantni Nemac Burkart je samo 4 boda iza. Verzija ima mnogo ali je ipak najrealnija ona sa Ogierom kao šampionom. Ali „otom potom“.

WRC, Tour de Corse 2008 – Novi krug oko Korzike

Tour de Corse je 13-ti reli u kalendaru WRC-a u sezoni 2008. Ukupna dužina relija je 1.094,36 sa šesnaest brzinskih ispita (osam različitih) dužine 359.02 kilometra. Uske krivudave staze sa dosta neravnijim asfaltom od onog u Španiji glavna su razlika između dva takmičenja. Ceremonijalni start je zakazan za četvrtak, 9. oktobar u 19h dok je cilj u nedelju u 14h48.

Petar Janković - Automagazin

No comments: