Thursday, October 16, 2008

Toyota Prius dobila zvanje najekološkije tehnologije

Toyota Prius dobila zvanje najekološkije tehnologije

Toyota Prius je zajedno sa Apple iPhone, BBC iPlayer i Nintendo Wii proglašena za jednog od pobednika na uvodnoj dodeli nagrada za tehnološka dostignuća u Velikoj Britaniji – British Technology Awards, a dodeljena joj je nagrada za najekološkiju tehnologiju godine – Greenest Technology of the Year...


Nagrade – koje su izglasali opšta javnost putem on-line linka www.britishtechnologyawards.com i čitaoci časopisa “Computeractive” i “Personal Computer World” – osmišljene su tako da prikažu sliku digitalnog stila života u zemlji. Dizajnirane da pruže brz pregled tehnološke opsesije nacije, nagrade su imale nekoliko kategorija uključujući najbolje igrice, muziku, mobilnu i on-line tehnologiju.

Prius je brzo postao globalni nosilac standarda za motorna vozila koja čuvaju životnu okolinu. U Velikoj Britaniji, njegove jedinstvene sposobnosti ogledaju se u tome što je on izuzet iz naplate zbog zagušenja saobraćaja u centralnom Londonu, i što brojni lokalni predstavnici vlasti čine sve da vlasnicima ovog automobila ponude niže stope cena za dozvolu parkiranja.

Toyota Srbija PR

No comments: