Saturday, September 20, 2008

41. Serbia Atako Rally – Ceremonijalni start

41. Serbia Atako Rally – Ceremonijalni start

Ceremonijalnim startom sa gradskog Trga u Užicu startovalo je 41 izdanje nekada YU a od ove godine Serbia Rally-a. Sa startne rampe kroz špalir mnogobrojnih ljubitelja reli sporta krenulo je ukupno 47 posada, 41 u konkurenciji za Šampionat Evrope, istočni kup, i 6 vozila sa isteklom homologacijom.

41. Serbia Atako Rally – Ceremonijalni start

Još jednom se potvrdilo da je start iz centra Užica pravi pogodak za samo takmičenje i popularizaciju relija. Hiljade Užičana i njihovih gostiju tiskalo se da što bolje vidi trkačke bolide i glavne aktere koji su se „šepurili“ na Trgu. Nakon kulturno umetničkog programa i nezaobilaznih govora, prvi je sa rampe krenuo prošlogodišnji pobednik Dimitar Iliev u Mitsubishi Lanceru Evo IX praćen zemljacima Donchevim u Peugeotu 207 S2000 i Popovim, takođe u Mitsubishiju, koji je uspeo da sanira posledice jučerašnjeg kvara na Tari.

41. Serbia Atako Rally – Ceremonijalni start

Od domaćih posada najviše pažnje je sigurno privukao domaćin Milovan Vesnić koji je svojim sugrađanima i široj javnosti prvi put predstavio automobil Honda Civic Type-R. Vladan Petrović, tačnije njegov suvozač Srđan Kondić sa rampe je poručio da će „odrati“ kako stranu tako domaću konkurenciju dok je lider šampionata Srđan Petrović je naglasio da nije bitno koji će Petrović trijumfovati. Dragoljub Lekić presednik SAMSS-a i Vitro Group-a, najavio je generalni remont Citroena C2R2 i put Dušana Duce Borkovića u Citroen Sport na posebne „pripreme“. Držaćemo ga za reč. Najznimljivije fotografije sa današnjeg tehničkog pregleda i ceremonijalnog starta pronađite u GALERIJI Automagazin web portala.

41. Serbia Atako Rally – Ceremonijalni start

Petar Janković - Automagazin

No comments: