Tuesday, September 2, 2008

Honda Legend - Novi dizajn i snažniji motori

Honda Legend - Novi dizajn i snažniji motori

Posle modela Acura RL, koja je predstavljan početkom godine na sajmu automobila u Chicagu, evropska Honda Legend preživljava temeljan facelift i dobija novi 3,7-litarski motor. Većina izmena analogna je izmenama prikazanim na modelu Acura...

Honda Legend - Novi dizajn i snažniji motori

Honda se nije zadovoljila samo kozmetičkim izmenama i eksterijer je temeljno prerađen. Nove su svetlosne grupe, prednja krila, hauba, poklopac prtljažnika i oba branika. Izgled novog Legenda kreće se od elegantnog ka agresivnom. Taj efekat upotpunjuju nove atraktivne 18" felne, koje dizajn automobila približavaju novom Accordu.

Honda Legend - Novi dizajn i snažniji motori

I uz enetrijeru je puno toga izmenjeno. U standardnu opremu spadaju aktivni nasloni za glavu, a uz doplatu će moći da se dobije i adaptivni tempomat, kao i bezbednosni sistem CMBS. Novina će biti i "Active Noise Cancellation" sistem, koji eliminiše niskofrekventne zvukove. Poznati šestocilindrični agregat (predstavićemo ga za nekoliko dana u okviru testa aktuelne generacije Legenda) dobio je nova 0,2 litra zapremine, i sada meri 3,7 litra. Motor je dobio nove izduvne ventile sa varijabilnim "timing-om" otvaranja VTEC. Izmene su rezultovale povećanjem Obrtnog momenta za 20% (sada iznosi 366 Nm) i povećanje snage na 300 konjskih snaga. Vreme potrebno za sprint iz mesta do "stotke" smanjeno je za 0,2 s i sada iznosi 7,1 s. I restilizovani Legend i dalje zadržava Hondin SuperHandling All-Wheel Drive pogon na sva četiri točka.

Goran Sarić - Automagazin

No comments: