Saturday, September 13, 2008

Yamaha FZR6

Dvotočkaš pedigriran za nadmetanje sa uličnim semaforima.

U nekoliko poslednjih godina, Yamahini pokušaji da napravi motocikl od 600cc dostojan trka su gurnuli ovaj moćan brend sve više u stratosferu, optimizujući ga za trkačke staze.


Ne očekujte da se to promeni u 2009. Zapravo, ne očekujte ništa u smislu promena na modelu R6. Takođe, Honda nije jedini Japanski proizvođač sa ludim shemama boja za 2009., jer je nova Yamaha omogućena u shemama crne i narandžaste.

Imajući u vidu da je R6 tako uskogruda mašina, Yamaha ima u rukavu još dva motocikla srednje klase koje razmatra za nešto običniju, uličnu upotrebu, uključujući novi FZ6R. Sa motorom koji je pozajmljen sa R6 modela prošle generacije, ali revidiranim za nešto slabije performanse, FZR6 nije, zapravo, osnovan na golom FZ6 koji je u prodaji već nekoliko godina i od koga nasleđuje nomenklaturu. Jedan unikatan deo koji će sigurno pridobiti neke kupce je niska visina sedišta i prilagodljiva pozicija za vožnju, što dozvoljava vozaču da kontrole pomera i sa strane na stranu i gore-dole. FZR6 će koštati nešto ispod 7 000 dolara. Kao i do sada, RS6 je i dalje moguće kupiti i premošćavaće prazninu između FZR6 i modela R6.



No comments: