Saturday, September 27, 2008

Golf naredne generacije




Mark VI Golf GTI je dobio povećanje od 10ks u odnosu na prethodni model.

FOLKSVAGEN je otkrio jedva zamaskiran "koncept" verzije Golfa GTI sledeće generacije, jednog od najproslavljenijih hečeva na tržištu.


Kao što je i očekivano, njegov stajling ostaje sličan prethodnom modelu i diferenciran je uglavnom novim dizajnom prednjeg branika. Najnoviju generaciju Golfa GTI je kupilo 1.7 miliona ljudi a oćekuje se da će ovaj model ponoviti taj uspeh.

Mark VI Golf platforma je osnova za nadogradnju GTI-a i, kao i više "zemaljski" družbenici, GTI je evolucijski korak unapred, ne mnogo drugačiji od svog prethodnika. MkVI model zadržava turbo motor zapremine 2 litra ali sada razvija 210ks što je 10ks više od prethodnog modela. Maksimalna brzina je ograničena na 239 km na čas a Folksvagen tvrdi da auto dostiže 100 km na čas za 7.2 sekundi.

Performanse motora su tjunirane tako da se osigura obrtni momenat kroz ceo obrtni rang - GTI razvija 280Nm pri skoro 1800 rotacija u minuti. GTI postiže i ekonomičnost goriva od 7.5L na 100 kilometara, sudeći po EU testovima.

Umesto davanja mnogo snage svojim vrućim hečevima, kao što većina automobilskih kompanija čini, Folksvagen se koncentrisao na poboljšanje dinamike novog GTI-a sa novim sportskim amortizerom, DCC adaptivnim amortizovanjem i XDS elektronskim diferencijalom.

Iako VW tek treba da objavi pune detalje o automobilu, ranije špijunske fotografije su sugerisale da će novi GTI imati set performans kočnica, potencijalno Brembovih. Ostali momenti na spoljašnjosti će biti standardne felne od 18 inča i LED dnevna svetla.

Skromno povećanje od 10ks ostavlja dovoljno prostora za još potentniju zamenu za R32.




No comments: