Tuesday, September 30, 2008

Peugeot 206 - Zlatna decenija iskustva na drumu


Kompanija Verano Motors proslavila deseti rođendan Peugeot-a 206
Kompanija Verano Motors proslavila je danas 10-ti rođendan najpopularnijeg Peugeot-ovog modela svih vremena sa brojem 206. Svečanost je održana u Parku prijateljstva na Ušću u prisustvu više od stotinu vlasnika, ljubitelja modela legendarnog slavljenika, koji su uprkos lošem vremenu prisustvovali proslavi. Dok su roditelji ponosno pokazivali svoje automobile, mališani su se igrali u igraonici, crtajući svoj omiljeni Peugeot 206. Nakon izbora za MISS 206, MISTERA 206, NAJSPORTISTU, automobil sa najvećim brojem pređenih kilometara, automobil u koji staje najveći broj putnika i automobil sa najboljom muzikom, vlasnici Peugeot-a 206 uputili su se u vožnju decenije gradskim ulicama. Kolonu je predvodio ponosni vlasnik Peugeot-a 404, koji je svoj radni vek proveo pružajući taksi usluge u ovom vozilu.

Uz iskusno voditeljsko umeće Dragana Ilića i Gorice Nešović i neizbežnu rođendansku tortu, predstavnik Peugeota za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru Verano Motors je na najlepši način obeležio deceniju jednog od najomiljenijih modela automobilske industrije, na putevima i ulicama širom sveta,

Pre tačno deset godina od kada je promovisan pa do danas, ovaj model je proizveden u više od šest miliona primeraka i nosilac je titule apsolutnog šampiona prodaje francuskog proizvođača. Peugeot 206 je postao evropski bestseler i model koji je sa trona zbacio mnoge konkurente i izdržao desetinu veka, praktično bez dizajnerskih izmena, što je retkost na tržištu. Model je 2000. godine dobio kupe-kabrio verziju, a na Salonu automobila u Ženevi 2002. pojavio se i karavan. Naravno, najpopularniji je ostao „originalni“ model, nedavno blago restilizovan, a uz proširenu paletu motora.

„Iako je Peugeot 206 predstavljen još u leto davne 1998. godine, još uvek je moderan i predstavlja sinonim ekonomičnosti, udobnosti i lepote malih, takozvanih gradskih automobila. Od samog početka prodaje zavladao je Evropom. Odmah nakon prezentacije njegov dizajn mu je osigurao veliki uspeh, a zaljubljenost kupaca u izgled 206-ice traje već godinama. Da popularnost ovog modela ne jenjava, dokaz je i veliki broj vlasnika Peugeot-a 206 koji su danas sa nama, ali i sve 206-ice koje u ovom trenutku čekaju da budu isporučeni novim vlasnicima.“ – istakao je gospodin Jova Srećo, direktor marketinga kompanije Verano.

No comments: