Thursday, September 11, 2008

Nova Mercedes A klasa i zvanično stigla u Srbiju!

Nova Mercedes A klasa i zvanično stigla u Srbiju!

U sredu je na Novom Beogradu održana zvanična promocija nove Mercedes-Benz A klase. Uz nastup Ane Stanić u prijatnoj atmosferi Mercedes-Benz Beograd prodajnog centra, dobrodošlicu novoj A klasi poželeo je Stavros Paraskevaides, generalni direktor kompanije Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora. Najzanimljivije detalje možete pogledati u galeriji Automagazin portala ili jednostavnim klikom na LINK...

Nova Mercedes A klasa i zvanično stigla u Srbiju!

Nova Mercedesova A klasa svojim budućim kupcima nudi osvežen izgled, doteran enterijer i nešto "zeleniju" i štedljiviju motorizaciju. Novost u ponudi predstavlja "Start-Stop" tehnologija, koja će biti dostupna u modelima A 150 i A 170. Najekonomičniji model u ponudi ostaje A 160 CDI snage 82 konjske snage, sa prosečnom potrošnjom od 4,6 litra na 100 pređenih kilometara, a ukupno gledano ekonomičnost je povećana za 7%.

Nova Mercedes A klasa i zvanično stigla u Srbiju!

Kupci će moći da biraju nekoliko novih materijala za sedišta i obloge, a enterijer će biti bogatiji za razne opcionalne ukrase od drveta i aluminijuma. Najveća rzlika u spoljašnjem izgledu odnosi se na oblik prednjih i zadnjih svetlosnih grupa, modifikovani branik sa većim usisnicima za vazduh i nove maske hladnjaka u zavisnosti od stepena opreme, tačnije Avangarde ili Elegance paketima.

Nova Mercedes A klasa i zvanično stigla u Srbiju!

Nova A klasa može se pohvaliti i "Park Assist" automatskim sistemom parkiranja. Sistem pri brzinama manjim od 30 km/h skenira "okolinu" pomoću senzora na braniku i obaveštava vozača da li ima dovoljno mesta za parkiranje ili je potrebno nastaviti traženje parking mesta. Ali, to nije sve. Kada Vaš Mercedes odabere parking mesto, , na Vama je da potvrdite da želite asistenciju pri parkiranju, a sve ostalo je na A klasi. Vi ćete skrštenih ruku sedeti u ergonomskom sedištu, dok će se volan okretati po komandi kompjutera i filigranski precizno uparkirati Vašu A klasu, uz Vašu kontrolu gasa i maenjača. Da bi "Park Assist" započeo svoj rad, mora postojati dovoljno sigurnog prostora za parkiranje, odnosno ukupno 514 centimetara (65 cm za prednje strane + 384 cm dužina automobila + 65 cm sa zadnje strane).

Nova Mercedes A klasa i zvanično stigla u Srbiju!

Pored toga što je istakao da vlasnici Mercedes-Benz automobila žele samo najbolje, Stavros Paraskevaides, generalni direktor kompanije Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora, potvrdio je zanimljivu saradnju sa NBG Services. Saradnja sa NBG Services rezultovala je specijalnom ponudom u svim salonima Mercedes Benz i ovlašćenih dilera, koja obuhvata:

A-Klasa od samo 247 evra mesečno!

- Period od 7 godina
- Najpovoljnije uslove potpunog kasko osiguranja bez učešća u šteti
- 0% troškovi obrade zahteva, odobrenje za 24 h

Modeli A 150 ili A 160CDI sa troje i petoro vrata

Kožni volan i ručica menjača
Paket pepeljara
Radio MB Audio 5 sa CD–om i MP3 plejerom
Klima uredjaj
Električno upravljanje prozora
Rezervni točak
16’ točkovi od lake legure sa 7 paoka
Prednja i zadnja svetla za maglu

Sve to uz bogatu standardnu opremu:

Putni računar, prednji i bočni vazdušni jastuci, ESP, ABS, ASR, BAS, automatsko paljenje svetala, adaprivna kočna svetla i još mnogo toga.

Više informacija o novoj Mercedes A klasi kao i cenovnik, možete pogledati klikom na LINK.


Goran Sarić - Automagazin
Milomir Bošković - Automagazin

No comments: